En tävlingsdag på UBRF

Här kommer en beskrivning av vad det innebär att anordna en tävling. 

 

Dagen före en hopptävling 

Tävlingsgruppen, och de hemmaryttare som inte kan vara funktionärer, samlas på eftermiddagen före tävlingsdagen för att ställa iordning tävlingsplatsen. Det innebär bland annat att mocka valackhagen, som ska vara parkering, ställa ut hänvisningsskyltar och ordna säkerhetsavspärrningar, harva ridhus och framridningsbana. Sekretariat och domarrum ställs iordning och det städas i entrén och på läktaren. Sedan kommer hemmaryttare för att bygga banan om det är hopptävling.  

 

Dagen före en dressyrtävling 

Tävlingsgruppen och hemmaryttare samlas på eftermiddagen dagen före tävlingsdagen för att ställa iordning tävlingsplatsen. Det innebär bland annat att mocka valackhagen, som ska vara parkering, ställa ut hänvisningsskyltar och ordna säkerhetsavspärrningar, harva ridhus och framridningsbana. Sekretariat och domarrum ställs iordning och det städas i entrén och på läktaren. Eventuellt ställs dressyrstaket ut. 

 

Tävlingsdagen  

2 timmar före första start: Tävlingsgruppen samlas i sekretariatet för att justera det sista, så som funktionärsutrustning, samt ställa ut de sista skyltarna och avspärrningarna. 

1 timme före första start: Sekretariatet öppnar, P-vakt och framridningspersonal på plats. 

½ timme för första start: Övriga funktionärer samlas i sekretariatet och får instruktioner inför dagen. 

Funktionärerna jobbar ca 4-5 timmar, byte sker vid lämpligt tillfälle mellan två klasser.  

Det serveras en lättare lunch efter/före passet, kaffe och fika finns hela tiden. 

 

Efter tävlingen 

När sista ryttaren är klar och prisutdelning genomförd, så ska alla skyltar och avspärrningar plockas bort, hinder ställas tillbaka i hinderboden, dressyrstaketet ska läggas upp på läktaren, sekretariat och domarplats ska städas. Detta brukar hemmaryttare, funktionärer och tävlingsgruppen hjälpas åt med. 

När sista ekipaget har lämnat parkeringen stängs hagen och tävlingen är över.

Våra sponsorer och partners - Tack för ert engagemang!

Huvudsponsor

Sponsorer

Partner och klubbshop

Tävlingssponsorer