INSPIRATIONSVECKA 2024, 13-20 okt

2024-10-03 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

För alla juniorer i 60 min-grupp och för samtliga seniorer.

                                                                                                                   

SÖNDAG 13 okt, Vi arrangerar Hösthoppet och Höstdressyren, se Min Ridskola

 

MÅNDAG 14 okt - kl 18.15-20.15, cafeterian.

Roberts Racing kommer på besök från galoppvärlden!

Christopher Roberts är kombinerad professionell tränare och jockey och även med i ATGs Talangs satsning 2024. Christopher kommer berätta om hur sporten går till, när man rider in hästarna och när de är redo att starta. Vi får även veta mer om hur en galoppör tränas och hur deras vardag kan se ut under tävlingsåren och hur det fungerar med delägarskap. Clinicen avslutas i ridhuset där de som vill får testa galoppsitsen i en jockeysadel på ridskolans hästar.

 

TISDAG 15 okt- Kl 19-20.30, cafeterian.

Anna-Carin Jansson kommer tillbaka från ACJ Equine Services!

Anna-Carin är utbildad equifysioterapeut och även Hippolog med bakgrund från Ridskoleverksamhet. Denna gång ska hon lära oss kring ”Hästens Munhåla och tillpassning av bett”.

 

ONSDAG 16 okt, kl 19-20.30, cafeterian.         

Ryttarfys med Hanna Dahlström från Hannas Hälsostudio!

Hanna är licensierad medicinsk tränare samt personlig tränare och sedan 2015 har Hanna även varit fystränare för ATG talang. I ATG talang ingår mellan 6 och 8 ryttare fördelat på hopp-, dressyr- och fälttävlan alla med mästerskap i sikte.

Ridning innebär ett fint samspel mellan häst och ryttare, viktigt att du har en bra kroppskontroll, balans, liksidighet och styrka. Avsutten träning ger dig en stabilare sits vilket i förlängningen leder till att du undviker skador både på dig själv och hästen. Bli en balanserad ryttare genom att investera i dig själv och din hälsa! Ta gärna med Yogamatta eller handduk.

 

TORSDAG 17 okt, kl 18-20, ridhuset.                

Ridlärarna rider och berättar mer om de hästar som rids och utbildas. Varför rids vissa hästar mer av personal än andra?

Därefter presenteras och visas våra nya hästar. Vad är viktigt för oss när vi köper hästar? Vad är en bra ridskolehäst?

 

FREDAG 18 okt – ridhuset.             

Kl 17-18 Löshoppning för våra juniorgrupper.

Kl 18-19 Löshoppning, några av ridskolans hästar löshoppas och vi visar hur löshoppning går till, hur det bedöms och pratar kring god hoppteknik.

 

LÖRDAG 19 okt, kl 12-13, stallet.

Praktisk stallteori. Här finns tillfälle att träna på hur man på ett säkert sätt gör iordning hästen för lektion. Vi går igenom hur man borstar, kratsar hovar, ställer upp på gången, tar på olika benskydd, sadlar och tränsar. Även föräldrar till ridande barn är välkomna.

 

SÖNDAG 20 okt, kl 10-12.30, stallet.

Praktisk stallteori. Kom och lär er om och testa stallarbete. Vi visar hur man mockar och strör. Pratar kring olika strömedel och ni får lära mer om foder och fodringsrutiner. Vi avslutar med att gå igenom om hur man på ett säkert sätt leder hästar och vi tar in hästarna från hagen. Ridskolan bjuder på smörgås och dryck.

 

Anmäl er i förväg i blocket i stallentrén, alt mejla till ridskolan@ubrf.se. Varmt välkomna!

Våra sponsorer och partners - Tack för ert engagemang!

Huvudsponsor

Sponsorer

Partner och klubbshop

Tävlingssponsorer